Bevezető: Az Anyaság Komplex Világa

Az anyaság nem csak boldogság és napsütés; számtalan kihívást és komplikációt is rejt magában. Az SOS Gyermekfalvak ebben a kényes és olykor tabutémában szerette volna mélyrehatóan megérteni, hogy milyen érzések, nehézségek és örömök kísérik az anyákat gyermekeik születése után. Egy részletes és gondosan összeállított kérdőívvel fordultak a közösséghez.

Mélyreható Adatok, Éles Kép

  • Kérdések száma: 27
  • Kitöltők száma: 1933
  • Kampány időtartalma: 2 hét
  • Terjesztési platform: Facebook
  • Hirdetési költség: 28,000Ft (14 * 2000Ft)
  • Kattintás szám: 3365
  • Konverzió (Kattintás/kitöltés): ~56%

Kihívás Az Anyaság Mítosza és Valósága

Míg korábbi felmérések során a kattintások csak egy negyedét sikerült a kérdőív kitöltéséig juttatni, az SOS Gyermekfalvak ezen a területen is újítani szeretett volna. A kihívás tehát nem csak a szubjektív tapasztalatok gyűjtése volt, hanem a válaszadók érdeklődésének fenntartása is.

Megoldás: Pontosan Célozva, Alaposan Megkérdezve

Egy komplex, 27 kérdésből álló kérdőívet dolgoztunk ki, amely a szülés utáni érzelmi állapottól kezdve az anya-gyermek kapcsolatig számos kérdéscsoportot érintett. Facebookon futtattuk a kampányt, ahol célzott hirdetésekkel kifejezetten újdonsült és tapasztaltabb anyák felé irányítottuk a kérdőívet.

Eredmények: A Megérzés és a Módszer Összhangja

Az SOS Gyermekfalvak online felmérése rávilágított az anyaság komplexitására és a gyermeknevelés kihívásaira. Közel 2000 anya vett részt a kutatásban, amely kimutatta, hogy az anyaság érzése nem automatikus és sok nő küzd önbizalomhiánnyal ebben a szerepben. A válaszadók nagy része közösségi médiából és szüleiktől kap tanácsot, és sokan tagjai valamilyen online anyákat segítő közösségnek. Ugyanakkor a gyermeknevelés jelentős hatással van a nők magánéletére és mentális állapotára; sokan érzik magukat magányosnak vagy depressziósnak. A felmérés eredményei alapján az anyák számára elengedhetetlen a támogató közösségek és szakemberek jelenléte, különösen azok számára, akik traumatizált gyerekeket nevelnek. Az eredmények azt sugallják, hogy az anyák komplex támogatásra szorulnak, mind online, mind offline területeken.

Tanulság: Közösségi Vonzalom és Társadalmi Hatás

A jól strukturált kérdőív és a célzott terjesztés nem csak a felmérés sikerét szolgálta, hanem a közösségi diskurzust is berekesztette. Az eredmények segítik az SOS Gyermekfalvakat abban, hogy pontosabb képet kapjanak az anyák helyzetéről, valamint társadalmi szinten is segítenek a témában rejlő tabuk és kihívások megértésében.