SOS kampány – Milyen nyugdíjas éveket szeretnél?

Miről szól?

Az SOS Gyermekfalvak felmérésében arra volt kíváncsi, milyen időskort szeretnének maguknak az emberek, hogyan készülnek rá, mik a félelmeik és reményeik. Céluk nem egy tudományos elemzés, sokkal inkább egy gyors állapotfelmérés és figyelemfelhívó üzenet elhelyezése volt a médiában.

Aadatok

 • Kérdések száma: 25
 • Kitöltők száma: 945
 • Kampány időtartalma: 2023. május 
 • Terjesztési platform: SOS hírlevél (adományózok körében) és a Facebook

Okosotthon- eszközök felmérés

Miről szol?

Az okosotthon-eszközök kényelmet és egyszerű használatot kínálnak. A felhasználók az okostelefon érintésével vagy hangutasítással bárhonnan és bármikor vezérelhetik az intelligens eszközeiket, például a termosztátokat, a világítást, a biztonsági kamerákat és a zárakat. Kérjük, vegyen részt ebben a rövid felmérésben, ossza meg velünk a tapasztalatait és gondolatait az okosotthon-eszközökről. 

Óraátállítás kampány

Miről szól?

A felmérés célja az óraátállítás hatásainak és a közvélemény véleményének vizsgálata volt. A kérdőív többek között a lakosság érzelmi és fizikai állapotát, a termelékenység és az energiafogyasztás változásait, valamint az óraátállítás előnyeit és hátrányait vizsgálta. Az eredmények alapján döntés születhet arról, hogy az óraátállítás hagyományát folytatni kell-e, vagy érdemes lenne megfontolni annak eltörlését.

Miről szól?

Az SOS Gyermekfalvak arra volt kíváncsi, hogy érzik magukat a nők anya szerepben a gyerek születését követően, milyen nehézségeik vannak. A kérdőív anonim, kitöltése 6 percet vesz igénybe. Köszönjük, ha segíted munkánkat!

Adatok

 • Kérdések száma: 27
 • Kitöltők száma: 1933
 • Kampány időtartalma: 2 hét
 • A felmérés végéig eljutott: ~ 89%
 • Terjesztési platform: Facebook
 • Hirdetési költség: 14 * 2000Ft
 • Kattintás szám: 3365
 • Konverzió (Kattintás/kitöltés): ~56%

Korábbi tapasztalatok: "Korábbi kérdővünknél kb ennek a negyede jutott el kérdőívig"


Ifjúságkutatás kampány

Miről szól?

A 2022-ben megvalósuló, több hónapos tevékenységünk során sok száz fiatallal fogunk találkozni, beszélgetni, programokat szervezni, és legfőképp felmérni azokat az okokat egy kérdőíves felmérés keretein belül, amelyek megmagyarázzák a generációnk inaktivitását az őket is érintő társadalmi és közéleti kérdésekben

Online népszavazás

Miről szól?

A PegaPoll felületén 2021 tavaszán online népszavazást tartottak arról, hogy a külföldön tartózkodó, de Magyarországon állandó lakcímmel rendelkező választópolgárok levélben is szavazhassanak-e az országgyűlési választásokon. A kérdést széles körben vitatták, és az online népszavazás lehetővé tette a lakosság számára, hogy kifejezzék véleményüket és hozzájáruljanak a demokratikus folyamatokhoz. Az online platform használata lehetővé tette a széles körű részvételt. Az Online Népszavazáson résztvevők száma több, mint 22.000 fő volt. 

Orosz-Ukrán konfliktus

Miről szól?

A kutatás célja az 2022 februárjában kitört orosz-ukrán konfliktus hatásainak feltérképezése volt Magyarországra nézve. A felmérés során megkérdezetteket arról kérdeztük, hogy mennyire tartják fontosnak Magyarország szerepvállalását a konfliktusban, hogyan értékelik a NATO beavatkozási jogát, valamint hogy milyen hatást gyakorolhat a konfliktus a 2022-es magyarországi országgyűlési választások eredményére. A kérdőívet kitöltők száma több, mint 900 fő.

Uniós források

Miről szól?

A felmérés célja az Európai Unió által Magyarországnak nyújtott forrásokkal kapcsolatos vélemények feltérképezése volt. A felmérés során megkérdezett személyeket arról kérdezték, hogy mely területekre kellene költeni az EU-s pénzeket Magyarországon, valamint arról, hogy kinek a hibája, hogy nem kapunk elég uniós támogatást. A kutatásban több, mint 700 fő vett részt.

2022-es választás

Miről szól?

A kutatás célja a 2022-es magyarországi országgyűlési választásokkal kapcsolatos választói magatartás és preferenciák feltérképezése volt. A felmérés során megkérdezett személyeket a politikai pártok iránti hajlandóságukról, valamint azokról a témákról, amelyek a szavazók számára a legfontosabbak a választások előtt volt szó. A felmérést több, mint 1.400-an töltötték ki. 

Előválasztás 2. forduló

Szentgotthárd felmérés

Miről szól?

A felmérés célja az volt, hogy megismerje Szentgotthárd településen élők véleményét és tapasztalatait a helyi gazdasági és társadalmi helyzetről, valamint a megélhetésükről. Az adatgyűjtés során számos téma került terítékre, mint például a munkalehetőségek, a bérek, az árak, a szociális támogatások és a közszolgáltatások minősége. A kérdőívet több, mint 100 fő tölötte ki.